Aktuella projekt

Storholmen

Från 60-tal till modernt fritidshus för 2000-talet.

Huset på Storholmen ligger på en kulle med långsidan vänd mot sjön och väntar på att få bli renoverat både utvändigt och invändigt. Huset som är byggt på sextiotalet och för den tiden som man byggde fritidshus. Det var enkla stommar och fönster, tunn isolering och elradiatorer som skulle hålla upp värmen i huset under lite kyliga sommardagar men framförallt under vår och höst. Efter sedvanligt pappersarbete med bygglov, elbolag, vatten etc. sattes arbetet igång. Målet var att få ett modernt hus till ett rimligt pris och framförallt ett arbete med material som är kvalitativs bra och att byggnationen är kostnadseffektivt och går på tid.

Takstolarna kapades från stommen och höjdes upp. Tak och väggar fick ny isolering beställd från Finland. Isoleringen var extremt tunn och värmeeffektiv vilket gjorde att vi kunde behålla regelverket men ökade isoleringsförmågan mångfalt. Förstärkta stommar för nya fönster och altandörrar med låga U-värden. Värmeeffektiv kamin satts in i det vardagsrum som nu fick en takhöjd ända till nock då vinden togs bort över vardagsrumsdelen. Med ny isolering i golv kommer den nya golvvärmen till sin rätt och inte bara som besparing utan också för att ge en behaglig temperatur i hela huset. Nytt badrum och kök är på väg att monteras in och till och med diskningen känns lätt med utsikt över sjön från det nya fönstret.

Exteriört är valen gjort med övervägande liggande panel och med markerad stående över takkupa för att huset skall upplevas proportionerligt och i balans. Användandet av pastellfärger i ljusa toner gör att det blir lätt att anlägga uteplatser och trädgård.

Vad gäller kundens behov vid själva byggnationen och dess planlösningar, kan man få hjälp av oss med att hitta det som man söker. Också om man vill ha stöd eller ett bollplank vid materialval, färgsättning både för innemiljö och ute, vilket kunden valde i detta projekt.